“Wij zijn actief in de markt. De markt verandert niet altijd spectaculair, maar toch: producten komen, bestaan succesvol en verdwijnen. Zo zal het altijd blijven, Oléus volgt deze trend”, zo start Bart van der Goot, hoofd Verkoop binnen- en buitendienst bij Oléus in Gouda, ons gesprek. “Nieuwe producten van ons zullen altijd iets toevoegen aan het bestaande denk daarbij aan gebruiksgemak, toepassing, duurzaamheid en optimalere bescherming tegen roest. Onze producten zijn primair bedoeld om corrosie tegen te gaan. Wij maken ons dus drukker om de bescherming van de ballasttank dan om het glansbehoud van de lakverf.”

“Dit jaar zijn er bij ons geen nieuwe spectaculaire nieuwe product ontwikkelingen te verwachten. Onze research is bezig met nieuwe producten maar het is te vroeg om daarover nu al te berichten. In ons vakgebied moet je eigenlijk meer spreken over gezondheid en veiligheid. Onze ruimenverf Oléus HoldTec FM bijvoorbeeld is gemaakt van een aromaten arm oplosmiddel, wat inhoudt een betere werkomgeving voor de gebruiker en een mindere belasting van het leefmilieu. Als de koolteer niet verboden zou zijn, dan zouden wij veel minder Oléus Metalkote 633B (voorheen Mobilarma 633) verkopen. De schipperij heeft gezocht naar vervangers die toen ruimschoots werden aangeboden. Vele vervangers zijn verdwenen, niet de Oléus Metalkote 633B, dit product mag zich verheugen in een groeiende belangstelling, simpelweg omdat het goed voldoet, lekker smeert, roest oplost en verroesten voorkomt. Het product voldoet aan de EU eisen en alle benodigde informatie qua product veiligheid eigenschappen zijn aanwezig.”

“Onze producten zijn primair bedoeld om corrosie tegen te gaan”

Minimaliseren

“Niet alleen bij ons maar in het algemeen blijft de verfindustrie bezig om de hoeveelheid oplosmiddelen te minimaliseren. Als er al verboden zullen komen zullen die gekoppeld worden aan milieu- en gezondheidbelasting. We zijn ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheden en we handelen daarnaar. Deze materie is niet gemakkelijk omdat elke component in een product zijn functie al jarenlang heeft en zomaar niet door iets anders kan worden vervangen denk maar aan de koolteer.”

Primair

“Oléus levert producten primair die roest bestrijden en voorkomen. Onze producten hebben als basis koolwaterstoffen ( oliën), wassen, harsen en epoxies. Voor onder water, scheepszijden, beunen, holle ruimtes verkopen wij de Oléus Metalkote 633B ( één component) en Oléus Metalox F81 (epoxy twee componenten). Voor dek en den de Oléus DeckTec DR vuilwerende dekkenverf en voor de ruimen de voedselvriendelijk aromaten arme TNO gecertificeerde Oléus HoldTec FM. De laatste twee producten in grijs en roodbruin, eventuele andere kleuren hebben we op aanvraag. Glanzende lakken vindt u bij ons niet, wij zijn de echte roestbestrijders…”

Anti Roest & Investeringen

“Een schip is een forse investering. Roest is de grootste vijand van een schip. Deze belager van de investering is 24 uur per dag en 12 maanden per jaar actief. Roest vernietigt per jaar voor miljoenen euro’s aan investeringen in stalen kapitaalgoederen. Dat is onze drive: Voorkom roest. Gebruik daarom een goed roestwerend product als je onderhoud pleegt. De praktijk geeft aan wat goed is. Oléus Metalkote 633B bewijst zich elke dag weer als de ideale teervervanger door zijn sterke prijs/kwaliteit verhouding en roestbestrijdende werking. Onze producten zijn specifiek gemaakt voor de scheepvaart voor de binnen- en buitenkant van het schip. Bijvoorbeeld de Metalkote 633B droogt fysisch wat betekent dat elke nieuwe laag zich invreet in de bestaande laag waardoor er één geheel ontstaat. Omdat het product niet keihard wordt is het bestand tegen puntbelasting. Schepen roesten vaak meer van binnenuit dan vanuit de buitenkant. Dat willen wij oplossen met goede duurzame producten daarop komen wij in 2012 terug.”

Schuttevaer