Gezond blijven.

Iedereen wil de zekerheid dat voedsel zuiver is. Logisch, want voedsel zonder verontreinigingen is essentieel voor de gezondheid van mens en dier. De levensmiddelen- en diervoeder industrie stelt daarom hoge eisen aan de samenstelling van hun grondstoffen en aan het vervoer daarvan. Zo wordt er vaak naar een voedselcertificaat gevraagd wat betreft de ruimverf.

Hygiëne

Dit betekent dat ook de binnenvaart wordt geconfronteerd met steeds zwaardere eisen voor de hygiëne van de scheepsruimen. Dus, niet alleen uw ruim goed schoonhouden, nee u dient ook uw ruimen te verven en te beschermen tegen roest met gecertificeerde producten

Hoe bescherm ik mijn schip?

Maar hoe weet je als schipper of het aangeboden product aan deze voedselvriendelijke eisen voldoet en je schip optimaal beschermt? Nu, in 2013 is Oléus HoldTec FM ruimenverf vijf jaar op de markt. In die vijf jaar zijn steeds meer schippers het product gaan gebruiken.

Logisch….. HoldTec FM beschermt metaal tegen roest, heeft een glad oppervlak, is goed te reinigen, droogt snel en laat zich gemakkelijk verwerken.

Nieuw voedselcertificaat 2018.

In juni 2007 is de HoldTec FM getest en gecertificeerd door TNO. Deze certificering had een geldigheidsduur van vijf jaar. Het product moest daarom wederom gekeurd worden. Onder TNO (projectnummer 093.20190/01.07) is vanaf oktober 2012 Oléus HoldTec FM ruimverf wederom geanalyseerd. Deze testen zijn met goed gevolg doorlopen. Oléus HoldTec FM heeft daarom een nieuw EU certificaat van TNO gekregen tot 2018 voor de kleuren grijs en roodbruin. Een product kopen met een certificaat geldig tot en met 2018, dat geeft zekerheid voor de lange termijn. Het product met vernieuwd voedselcertificaat is vanaf nu leverbaar via uw bunkerstation of uw verfleverancier.

Gouda, februari 2013.

Ruimverf met voedsel certificaat TNO

Ruimenverf met voedsel certificaat TNO