Project Description

Oléus Basekote HL 20

Product beschrijving
Oléus Basekote HL 20 is een combinatie van minerale wassen en additieven met als functie voor het opbouwen van een basis van waslagen voor het vergemakkelijken van het verplaatsen van zware voorwerpen.

Toepassing
Oléus Basekote HL 20 wordt gebruikt door scheepswerven die voorzijn zijn van traditionele scheepshellingen voor het tewaterlating van schepen. Het prodcut is ook geschikt voor het verplaatsen van andere zware voorwerpen zoals: bruggen, zware metalen constructie onderdelen, secties, opslagtanks enzovoort. Voor een goed resultaat is het aangeraden om dit product te gebruiken als basis voor de slipkote Oléusgrease EFL 132. Dit is een milieuvriendelijke wrijving modificatie-element.

Instructies voor gebruik
De Oléus BaseKote moet worden toegepast in een schone, droge omgeving zonder verhoogde stoffen in de lucht. Het element waar de Basekote wordt toegepast dient droog, schoon, olie en vetvrij te zijn. De Basekote moet verhit worden tot maximaal 130° C om de juiste hechting te garanderen. Het wordt aangeraden om het product in verschillende lagen aan te brengen waarbij de altijd volgende laag op een nog niet voorheen volledig uitgeharde laag wordt aangebracht. Eventuele luchtbellen moet worden doorgeprikt om een homogeen resultaat te beogen. Daarnaast moeten de aangebrachte lagen worden schoon gehouden van stof.

Voor het opbouwen van een bepaalde dikte kan het noodzakelijk zijn om meerdere lagen van Basekote aan te brengen. Bij twijfel raadpleeg ons.

Voordelen

  • Hoge druk capaciteit tot 70 meter per vierkante meter;
  • Het hecht uitstekend aan hout;
  • Het is toepasbaar in een groot temperatuurgebied;
  • Een hoge weerstand tegen transformatie;
  • Scheepshelling basis voor wrijving modificatie-element Oléusgrease EFL 132;
  • Verpakt in beheersbare verpakkingsdoos.

 

Typicals Methode Specificatie
Colour Visual Amber
Congealing Point ASTM D 38 60 – 66 C
Viscosity at 100 C ASTM D 3236 8 – 14 m Pa.s
Penetration at 25 C ASTM D 1321 20 – 28 *0,1 mm

Download product informatieblad | Oléus Basekote HL 20